2017-12-30 12:10:05• hírek • Szatmár.ro

Fellélegezhetnek a nagymajtényi lakosok?

A PresaSM értesülései szerint megoldódhat a nagymajtényi gázszonda problémája; ha minden jól megy, akkor január másodikával befejeződhetnek a munkálatok, a környék lakosai pedig fellélegezhetnek.

A tűzoltók jelenleg speciális védőfelszerelést használva és állandó vízhűtés mellett bontják el a torony megmaradt elemeit, mielőtt azok újra a kútfőre omlanának. Egészen addig tartják életben a lángokat, míg végre sikerül meggátolni a gáz feltörését. Ha ezt sikerül elérni, akkor speciális oltóanyaggal fojtják majd el a tüzet.
 

A legfrissebb információk szerint egy nagy teljesítményű, speciális felszereltségű daru érkezik Nagymajtényba egy nagyváradi szakértő cégtől, hogy segítse a bontási munkálatokat.
 

Ahhoz pedig, hogy el tudják távolítani a szonda utolsó fém részeit, a SafetyBoss kanadai szakemberei az óceánon keresztül – Isztambul érintésével – leszállítottak egy magnézium alapú speciális vágórendszert. Ha minden a tervek szerint halad, akkor ezzel felszabadíthatják a szonda nyílását.
 

Várhatóan hétfőn és kedden szerelik majd összes a biztonsági rendszereket, és ha ez megtörténik, a helyzet végre normalizálódhat.
 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: